Sporttherapie 

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt zich op preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten, hoe u geblesseerd raakt en hoe u sportblessures het beste behandeld kunnen worden. 

Sportfysiotherapie is er niet alleen voor fanatieke sporters, maar ook voor kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen en kinderen die een blessure opgelopen hebben of na een val of operatie weer willen revalideren en sporten. De sportfysiotherapeut behandelt ook patiënten die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of juist willen beginnen met sporten en graag hulp krijgen bij hoe ze dat moeten aanpakken. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat.


Hoe gaat de sportfysiotherapeut te werk?

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten, in het bijzonder aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kijkt de therapeut of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen.


Voor meer informatie zie: sportzorg.nl