Algemene fysiotherapie

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten, maar ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid. De klachten waarvoor u bij de fysiotherapeut komt, kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden of door veroudering.

De fysiotherapeut behandelt in de praktijk, bij mensen thuis of in een zorginstelling. Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Tijdens de eerste afspraak brengt hij/zij alle klachten in kaart, daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Daarna wordt samen met u een behandelplan opgesteld. Als het nodig is, neemt de fysiotherapeut tijdens de verdere behandeling contact op met uw huisarts of specialist.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht en de ernst ervan.

Naast de behandeling van klachten besteedt de fysiotherapeut ook veel aandacht en zorg aan het voorkomen dat patiënten nog eens met dezelfde problemen worden geconfronteerd. Ook kan de fysiotherapeut u adviezen en informatie over uw klacht geven, u begeleiden in het terugkeren naar uw werk en/of het oppakken van sportactiviteiten. Vaak krijgt u oefeningen mee naar huis, zodat u actief kunt meewerken aan het herstel van uw klachten en het voorkomen hiervan in de toekomst.