• Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage en hoge rugklachten
  • Heupklachten

 

Manuele Therapie

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten van de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor pijnklachten die gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van gewrichten.

Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met andere technieken. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.
De effecten zijn vaak direct merkbaar, u ervaart een toename in de bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn. Verder geeft de manueel therapeut instructie, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Ook kan de manueel therapeut bij overbeweeglijkheid in de gewrichten met specifieke trainingsadviezen de patiënt leren zijn gewrichten door middel van spieren te beheersen.