• Cursus Zwanger, gezond en fit
  • Cursus babymassage

Zwangerschapsgym + babymassage

Cursus Zwanger, gezond en fit
In samenwerking met de GGD Hollands Noorden bieden wij de cursus "Zwanger, gezond en fit aan".

Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven en gezond! Wie fit aan de bevalling begint, zal weer sneller herstellen na de bevalling. Bovendien wil je graag weten wat je straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is.
Deze cursus besteedt aandacht aan deze onderwerpen. Tijdens de lessen word je d.m.v. oefeningen, bewegen op muziek, houdingsadviezen en voorlichting zo goed mogelijk begeleid naar de bevalling. Ook wordt aandacht besteed aan het op peil houden van de belastbaarheid.

Vanaf 25 weken zwangerschap kan worden deelgenomen aan deze cursus. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten (incl. partneravond) van ieder 75 minuten in onze praktijkruimte aan de Hanswijk 1b in Egmond a/d Hoef o.l.v. Yvonne van de Reep.

Voor cursusdata en opgave verwijzen wij u naar de website van de GGD Hollands Noorden: www.ggdhn.nl/cursussen.


Cursus babymassage
Babymassage is een leuke, ontspannen en gezellige manier om het contact tussen ouder en kind te vergroten. Door de massage worden de zintuigen van zowel u als uw baby geactiveerd. Door uw baby regelmatig te masseren geeft u de baby een gevoel van geborgenheid, veiligheid en zelfvertrouwen.

Babymassage is genieten voor ouders en kind!
Baby’s zijn erg gevoelig voor aanraking, liefdevolle aandacht en rust. Bij babymassage zijn al deze zaken volledig met elkaar verweven. U leert masseren volgens de Shantala methode, een eeuwenoude, eenvoudige methode die makkelijk toe te passen is. Door het directe contact begrijp je de lichaamstaal van je baby beter. Je kunt problemen als buikkrampjes, verstopping, geprikkeldheid en overstrekken verlichten. Het kan je baby ook helpen om langer of dieper door te slapen en rust te vinden.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur in onze praktijkruimte aan de Hanswijk 1b in Egmond a/d Hoef o.l.v. Yvonne van de Reep.
Een cursusgroep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 ouders/opvoeders en hun baby van 6 weken tot 9 maanden oud.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk.