• Herstel en verbeteren van kwaliteit van leven
  • Trainingsprogramma voor verbetering conditie
  • Het verlichten van spanningsklachten
  • Adviezen over het hervatten van werk en sport
  • Adviezen over het leren omgaan met de nieuwe situatie

Behandeling oncologische patiënten

Fysiotherapeutische begeleiding en behandeling van oncologische patiënten richt zich specifiek op bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van de kanker. Denk hierbij aan klachten ten gevolge van operatie, chemotherapie, bestraling of het gebruik van medicijnen.
Klachten die voorkomen zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, spierzwakte, conditieverlies, vermoeidheid en lymfoedeem (zie verder lymf- en oedeemtherapie onder de knop ‘specialisme).Uit onderzoek is gebleken dat het goed is om tijdens de behandeling al te beginnen met fysiotherapie.

Begeleiding en behandeling kan geboden worden in alle fasen van kanker. Daarbij kan de therapie een belangrijke rol spelen bij het herstel én het verbeteren van de kwaliteit van leven. U kan daarbij denken aan een trainingsprogramma om de conditie te verbeteren, het verlichten van spanningsklachten, adviezen over het hervatten van werk en sport en adviezen over het leren omgaan met de nieuwe situatie.

Onze praktijk is aangesloten bij het Netwerk Oncologische Zorg en wij zijn te vinden op de zorgzoeker van het Onconet.

De kosten van deze behandeling worden, afhankelijk van de problematiek, vergoed vanuit de Aanvullende verzekering óf vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering indien de aandoening chronisch is. Voor advies hierover kan u zich wenden tot onze praktijk. Voor vergoeding vanuit uw Aanvullende verzekering adviseren wij u uw polis hierop na te lezen.